Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΑΘΗ ΡΟΔΟΣ: ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΤΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΑΘΗ ΡΟΔΟΣ: ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΤΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ 

Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών του Rodosreport, τις τελευταίες μέρες φουσκωτοί  (μπράβοι) έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην παραλία Αγάθη και ελέγχουν όποιον πλησιάζει και απαγορεύουν στους πολίτες του νησιού να βγάζουν… φωτογραφίες ! Η παραλία είναι πολύ γνωστή για την ψιλή χρυσαφένια αμμουδιά, τα κρυστάλλινα ρηχά νερά της και αποτελεί πόλος έλξης ντόπιων και τουριστών. Ήδη έχει ξεκινήσει η σεζόν 2023 και είναι φυσιολογικό να θέλουν να την επισκεφτούν οι επισκέπτες του νησιού. 

Την ίδια ώρα στο σημείο ετοιμάζουν μαγαζιά πάνω στην άμμο, ξαπλώστρες και σουίτες και διάφορες άλλες κατασκευές . Όλα αυτά σε μια παραλία που είναι αρχαιολογική ζώνη και απαγορεύονται αυστηρά.

Το 2014 αρχικά με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2731/2-5-2014 έγγραφο της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της ΚΒ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού ζητήθηκε από την εταιρεία η εξαίρεση του προαναφερόμενου παραλιακού χώρου από τη διαδικασία δημοπράτησης επειδή βρίσκεται πλέον εντός των ορίων της θεσμοθετημένης αδόμητης Ζώνης Α΄ απολύτου προστασίας του αρχαιολογικού χώρου στο Χαράκι Μαλώνας και συνεπώς απαγορεύεται η εγκατάσταση λουόμενων οικίσκων και τροχοβιλών, ενώ για οποιαδήποτε δραστηριότητα απαιτείται η προηγούμενη έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘΠΑ

Από το 2020 μέχρι και σήμερα αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές ανεγείρονται σε διάφορες παραλίες της Ρόδου όπως και στην Αγάθη. Παράνομες κατασκευές που έχουν πραγματοποιηθεί εντός προστατευόμενων περιβαλλοντικά/πολιτιστικά εκτάσεων, οι οποίες αποτελούν δημόσια αγαθά και προστατεύονται μεταξύ άλλων από τις διατάξεις του ν. 4858/2021 «Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Απορίας άξιο είναι τι κάνουν η Αρχαιολογική υπηρεσία, η Εισαγγελία Ρόδου , η αστυνομία, η κτηματική εταιρεία δημοσίου, το Λιμενικό και άλλοι συνυπεύθυνοι. 

Παρόλα αυτά, και κατόπιν καταγγελιών τον ντόπιων, ο δήμος κωφεύει.  Ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου σε αρκετές του δηλώσεις έλεγε πως την Ρόδο θα την κάνει.. Μύκονο!  Η Μυκονοποίηση της Ρόδου που επιθυμούσε η Δημοτική Αρχή Καμπουράκη έχει ξεκινήσει !

Κυρίως μέλημα μιας πολιτείας είναι ο σεβασμός προς το φυσικό περιβάλλον όπως και η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους ανθρώπους. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:
 ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944
ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com
TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. http://txs.oramaellas.gr