Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗ

 ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗ


Φαίνεται πως στην Ελλάδα βιώνουμε ακόμα καταστάσεις νοθείας εκλογών όπως ιστορικά θυμόμαστε το 1961 στις εκλογές της «βίας και της νοθείας» ή, κατά άλλους, οι εκλογές κατά τις οποίες ψήφισαν και τα δέντρα.. Βέβαια, είχαν να κάνουν με βουλευτικές εκλογές και σε σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2019 στον δήμο Χάλκη, δεν υπήρχε σωματική βία. Το βέβαιο είναι πως υπήρξε νοθεία στο δημοτολόγιο και ως απόδειξη για αυτό, υπάρχει και απόφαση δικαστηρίου. Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως αν σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου με περίπου 500 μόνιμους κατοίκους έγινε νοθεία στο δημοτολόγιο, άραγε τη γίνεται στους μεγάλους δήμους; Διόλου απίθανο αφού αυτοί έχουν το καρπούζι, αυτοί έχουν και το μαχαίρι. 

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που βαδίζουν με το αίσθημα του δικαίου και δεν άφησαν το άδικο να νικήσει χωρίς να αποδειχτεί η αλήθεια. Αυτό το απέδειξαν τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον Δήμο Χάλκης. 

Σε  ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Μιχάλης Σταματιάδης και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Χάλκης αναφέρει τα εξής: 

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον δήμαρχο Χάλκης την παρακάτω συνημμένη επιστολή μας, με την οποία τον καλούμε να διορθώσει και αποκαταστήσει τις παρανομίες που συνέβησαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2019, για να μην ξαναζήσουμε και στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, πάλι συνθήκες νοθείας και παραχάραξης του αποτελέσματος. Όπως πιστοποιεί και η απόφαση 1175/2021 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου , κατά το χρονικό διάστημα πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, συνέβησαν εκτεταμένες παράνομες εγγραφές δημοτών, που δεν είχαν τις απαραίτητες σύννομες προϋποθέσεις για να εγγραφούν στο δημοτολόγιο Χάλκης, καθώς και πολλές διαγραφές νόμιμων δημοτών, που σβήστηκαν από το δημοτολόγιο για να μην ψηφίσουν, ενώ η πλειοψηφία αυτών είχε ψηφίσει νομότυπα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο της νοθείας και παραχάραξης του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών του 2019, που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Χάλκης, εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο με την απόφαση κόλαφο 1175/2021, που παραθέτουμε ακολούθως, καταδίκασε σε οκτάμηνη φυλάκιση την τότε δημοτική αρχή, η οποία προέβη στις αναφερόμενες εντός της απόφασης παράνομες μεταδημοτεύσεις, προκειμένου να βοηθήσει στις εκλογές στην παραχάραξη του νυν δημάρχου Χάλκης. 

Με την επιστολή μας αυτή, καλούμε τον δήμαρχο να πραγματοποιήσει άμεσα, όλες τις δέουσες διορθώσεις στο δημοτολόγιο, με βάση την ανωτέρω απόφαση, καθώς και να διορθώσει και αρκετές άλλες εγγραφές ή διαγραφές που πραγματοποιήθηκαν  χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη και να εκκαθαριστεί επιτέλους το αμαρτωλό δημοτολόγιο Χάλκης, για να μην συμβούν ξανά και νέες ενστάσεις, όταν θα δημοσιευθούν οι εκλογικοί κατάλογοι πριν από τις προσεχές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023. 

Η επιστολή προς τον δήμαρχο Χάλκης κ. Άγγελο Φραγκάκη με τα παραπάνω αναφερόμενα κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και στη Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Αλεξάνδρα Ραγκάκου στις 20 Ιανουαρίου 2023. 

Εδώ βλέπουμε μία περίπτωση νοθείας δημοτολογίου. Φανταστείτε το πανηγύρι που ενδεχομένως γίνεται στα υπόλοιπα τμήματα των δήμων που δεν τα βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μήπως θα έπρεπε να νοικοκυρέψουμε επιτέλους την πατρίδα μας; Από δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και ότι άλλο συμπεριλαμβάνεται στην δημόσια διοίκηση; Να δημιουργηθεί η επιτροπή υπεύθυνη η οποία θα προβεί στον έλεγχο της βασικής δομής της Δημοτικής Αρχής ως προς την λειτουργία, τρόπος που λαμβάνονται και εκτελούνται καθώς και εποπτεύονται οι αποφάσεις, συμβάσεις, διαγωνισμοί, προμήθειες κ.ο.κ ούτως ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα για όλα τα θέματα της διοίκησης και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτές. 

Αρθρογράφος Τάμμυ Μοσχή


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:
 ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944
ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com
TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. http://txs.oramaellas.gr