Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΔΌΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΝΟΔΕ της ΝΔ που έγινε πρόσφατα μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Οικονόμου με σιγουριά για τη νίκη τους στις επόμενες εκλογές.






Χαρακτηριστικά είπε «Ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία είναι και θα είναι πάλι οι εγγυητές της αυτοδύναμης Ελλάδας και μετά τις επόμενες εκλογές».

Τόνισε πως τα τελευταία περίπου 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα σταθερότητας, συνέπειας και συνέχειας. «Ένα κόμμα πάνω στο οποίο μπορεί να ακουμπήσει ο πολίτης. Ένα κόμμα προσηλωμένο στη Δημοκρατία, το φιλελευθερισμό, την υπεράσπιση της πατρίδας και των εθνικών δικαίων, ένα κόμμα που σέβεται τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και την ιστορία του ελληνισμού. Ενα κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ένα λαϊκό κόμμα που οι πολιτικές του έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα το αυθεντικό λαϊκό συμφέρον. Σε ένα κόσμο που στροβιλίζεται επικίνδυνα, χρειάζονται κόμματα με σταθερά θεμέλια στην ιστορία και τη κοινωνία. Κόμματα σαν τη Νέα Δημοκρατία. Χρειάζονται ηγέτες με συγκρότηση, γνώση και βαθιά αίσθηση της αποστολής τους. Χρειάζονται ηγέτες σαν το Κυριάκο Μητσοτάκη»

Προφανώς ο κ. Οικονόμου δεν έχει επαφή με τον Έλληνα πολίτη ώστε να αντιληφθεί πως τα λεγόμενα του δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα.

Βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός λαός βιώνει μια στοχοποιημένη επίθεση απαξίωσης, οικονομικής εξαθλίωσης, ηθικής κατάπτωσης, λεηλασίας δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Ο Έλληνας πολίτης έχει αποξενωθεί από τα ιδανικά του, τη γλώσσα του, τα ήθηκαι τα έθιμα και τις συνήθειες του. Αυτή η τραγική πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα μιας ανθελληνικής και προδοτικής πορείας του πολιτικού κατεστημένου όπως αυτή διαγράφεται στην νεότερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Για ποια προσήλωση στη Δημοκρατία μας μιλάει ο κ. Οικονόμου; Αυτό που βιώνουμε σήμερα δεν είναι Δημοκρατία αλλά κομματική, οικογενειακή (βλ. οικογένεια Καραμανλή, Παπανδρέου, Βενιζέλου, Σημίτη, Σαμαρά κτλ) ολιγαρχία μέσω της κομματοκρατίας καμουφλαρισμένο ως Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Μας μιλάνε για Δημοκρατία όμως τι είναι Δημοκρατία γνωρίζουμε; Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντά του. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία των πολιτών, στην άμεση Δημοκρατία ή κάποιων αντιπροσώπων τους. Σύμφωνα με την έννοια της Δημοκρατίας, αντιλαμβανόμαστε πως τελικά τα κόμματα της Βουλής δεν λειτουργούν δημοκρατικά αφού δεν συμμετέχουμε στις αποφάσεις εμείς οι πολίτες που έχουμε την εξουσία. Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα μας παρά μόνο τα δικά τους και αυτό αποδεικνύεται με τις αποφάσεις που είναι ενάντια των πολιτών. Παράδειγμα όπως μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων, επιβολή ΕΝ.ΦΙΑ, ασφαλιστικά ταμεία χρεωμένα, ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Κατέστρεψαν τα πάντα!

Όλα τα κόμματα μας λένε ότι έχουν πάνω από όλα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Είδαμε να λειτουργούν για το κοινό όφελος της κοινωνίας; Εμείς ως Έλληνες πολίτες παρά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που κατέχουμε έχουμε μεταβληθεί σε στιγμιαίους ψηφοφόρους. Δηλαδή, να πηγαίνουμε μηχανικά κάθε τέσσερα χρόνια στη κάλπη με την ελπίδα πως αυτόν που θα ψηφήσουμε τώρα θα τα αλλάξει όλα προς το συμφέρον μας. Αφού οι πολίτες έχουν την εξουσία γιατί δεν την ασκούμε εμείς οι ίδιοι; Γιατί περιμένουμε τον πολιτικό Σωτήρα να μας σώσει από τα δεινά που αυτοί όλοι στη Βουλή μας έφεραν;

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος στη μέχρι σήμερα και επί εκατόν ογδόντα πέντε χρόνια καταχρηστικής και παταγωδώς αποτυχημένης, άκρως επικίνδυνης διακυβέρνηση του Κράτους μας; Το βιώσαμε από όλες τις μορφές και τις πτυχές της κομματοκρατίας που δοκιμάστηκαν.

Μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα με μοναδικό και πραγματικό χρέος να αναλάβουμε τις ζωές μας και το μέλλον στα χέρια μας; Χρέος που έχουμε όχι μόνο προς τον εαυτό μας αλλά προς ολόκληρο το γένος μας και κυρίως προς τους απογόνους μας, τις νεότερες και μελλοντικές γενεές.

Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας της μόνης Δημοκρατίας, με βάση στις αρχές όπως απορρέουν από την Γραμματεία ως θεώρημα και ως πρακτική εφαρμογή. Στην εγκαθίδρυση με πηγή εξουσίας το κρατείν του Δήμου όπου οι δημότες είναι πραγματικά πολίτες με πλήρη συμμετοχή επί κρίσεως και αρχής.

Εμείς οι πολίτες είμαστε η πηγή της εξουσίας και όχι το αντίθετο που γίνεται σήμερα από τους σημερινούς κυβερνώντες.


 ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: ΤΑΜΜΥ ΜΟΣΧΗ , ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ



ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ...



ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ, ΚΟΜΜΑ, ΔΟΓΜΑ 

  
 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”   
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ



ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 


50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 


ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 


ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ