Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις προσφυγικές δομές σε Λέσβο, Χίο και Σάμο


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις προσφυγικές δομές σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.  Σπασμωδικά αντιδρά η κυβέρνηση.

Κατεβάζει ρολά αύριο το Βόρειο Αιγαίο και χιλιάδες κάτοικοι δίνουν ραντεβού στις κεντρικές πλατείες της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, διεκδικώντας την ακύρωση του σχεδιασμού δημιουργίας υπερδομών στα νησιά και την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

Επειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, παρουσία όλων των επικεφαλής παρατάξεων, περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων πλήθους μαζικών φορέων, αποφασίστηκαν η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και στα τρία μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η διακοπή κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας ώστε οι πολίτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ακριβώς δύο χρόνια μετά την απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά, τα αιτήματα της παναιγαιακής διαμαρτυρίας, εκτός της ακύρωσης των προγραμματισμένων έργων σε Λέσβο και Χίο, αφορούν ακόμα το κλείσιμο όλων των δομών που λειτουργούν και την αντικατάστασή τους από κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης περιορισμένης χωρητικότητας, χωρίς την πρόβλεψη εγκαταστάσεων μακροχρόνιας φιλοξενίας. Επίσης, τα χρήματα που προορίζονται για τις δομές να δοθούν στην ανάπτυξη των νησιών με προγραμματισμό έργων υποδομής.

Παράλληλα στο κάλεσμα οι διοργανωτές εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση σε όσους διώκονται επειδή αντιστάθηκαν και εμπόδισαν να βγουν τα μηχανήματα των εργολάβων στα νησιά. Ηδη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις έχουν δηλώσει δεκάδες μαζικοί φορείς των νησιών, πλην μεμονωμένων, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επιμελητήριο Λέσβου, γεγονός που θορύβησε την κυβέρνηση η οποία ψάχνει απεγνωσμένα συμμάχους.


Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την περιφέρεια για διχαστικές πρακτικές, ενώ η ΔΕΕΠ Χίου, που προσυπογράφει την ανακοίνωση, επιπλέον προσάπτει στον περιφερειάρχη και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, αφού τα έξοδα των συγκεντρώσεων ύψους 450 ευρώ θα καλυφθούν από την περιφέρεια! Ο πανικός της κυβέρνησης αποδεικνύεται ακόμα και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου έσπευσε να αλλάξει αιφνιδιαστικά την προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μεταφέροντας τη για αύριο, Τετάρτη.


ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" .
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ?
ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΤΟΛΩΝ?

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ?

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ  ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΧΙΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ ΜΕ ΟΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ? Η ΜΗΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΚΕΙ ΔΟΜΗ?

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΠΟΙΟΝ?





 

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΗΓΗ:tsounos-ioannis.blogspot.com


ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ...



ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ, ΚΟΜΜΑ, ΔΟΓΜΑ 

  
 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”   
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ



ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 


50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 


ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 


ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ