ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ;
Όλο το πρόγραμμα του Ταξιδιού της ΑΜΑΛ τελεί υπό την Αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ !!!!!!ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ !!!!!
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ;
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η ΜΗΠΩΣ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛ;
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΝ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σε συνεργασία : Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Δίκτυο Γυναικών Μέλισσα, The HOME Project, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Κοινωνικό ΕΚΑΒ, Artifactory /Art and Culture vs Xenophobia.
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στο Facebook.
Υπό την Αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο του The Walk/Το Ταξίδι.
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στο Facebook.
Το Ταξίδι / The Walk είναι παραγωγή της Good Chance, Stephen Daldry, David Lan και Tracey Seaward σε συνεργασία με την Handspring Puppet Company.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Amir Nizar Zuabi
Παραγωγός για την Ελλάδα: Γιολάντα Μαρκοπούλου
Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο.
Τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα σχετικά με τον COVID πρωτόκολλα ασφαλούς διεξαγωγής εκδηλώσεων.
Η περιπλάνηση του κοριτσιού στις οχτώ χώρες ξεπερνάει τα σύνορα, τη γλώσσα και τις πολιτικές πεποιθήσεις και ο μοναδικός σκοπός της είναι να ενώσει τον κόσμο με την καθαρή και απλή έννοια του ανθρωπισμού. Πρόκειται για μία μοναδική διοργάνωση – σπάνια στο είδος της πραγματικά – για την οποία συνεργάζονται πολλοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, εργαστήρια, ομάδες, οργανώσεις και οργανισμοί σε πολλά και διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, για να προσφέρουν χαρά, υποστήριξη, ελπίδα δίνοντας και τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης σε νέους, παιδιά και ενήλικες.
Το «Ταξίδι» / “Τhe WALK”, είναι παραγωγή του Good Chance Theatre, του θεατρικού οργανισμού που δημιουργεί πρωτοπόρα δημόσια θεάματα (παράσταση «The Jungle» Young Vic, 2017), με τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών, μεγάλων πολιτιστικών ιδρυμάτων, κοινωνικών ομάδων και ανθρωπιστικών οργανισμών. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το φιλόδοξο και γεμάτο ωραίες εκπλήξεις θέαμα «Το Ταξίδι» / “Τhe WALK”, στο οποίο συνεργάζεται με τoν πολυβραβευμένο παραγωγό και σκηνοθέτη Stephen Daldry (Τhe Crown, Billy Elliot, Οι ώρες), τoν συγγραφέα και θεατρικό παραγωγό David Lan ,την παραγωγό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο Tracey Seaward, και την Handspring Puppet Company (War Horse), τους κορυφαίους δημιουργούς κούκλας στη Νότια Αφρική που παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Αmir Nizar Zuabi, βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης που διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του θεάτρου Young Vic, είναι επίτιμο μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Θεάτρων και απόφοιτος του Θεατρικού Προγράμματος του Ινστιτούτου του Sundance. Η σκηνοθέτρια Γιολάντα Μαρκοπούλου είναι η παραγωγός και καλλιτεχνική συνεργάτις του «Ταξιδιού» για την Ελλάδα.
Επιπλέον, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ένα Βήμα Μπροστά” λειτουργεί παράλληλα με τις καλλιτεχνικές δράσεις του Ταξιδιού. Πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, η Μικρή Αμάλ φέρνει σε επαφή νέους ανθρώπους, μέσω προγραμμάτων δημιουργικής μάθησης, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν φιλίες ζωής μεταξύ τους. Στην Ελλάδα, τα έργα όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2021, θα παρουσιαστούν σε τρεις εκθέσεις, ξεκινώντας από τις 27/8 στον Πολιτιστικό Χώρο Δ. Χατζής στην πόλη των Ιωαννίνων και από 1/9 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος της Ελευσίνας και στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ταξιδιού πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;». Είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδρομή και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πέρασμα της Μικρής Αμάλ μέσω του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο www.walkwithamal.org/el.
Πρόγραμμα Επισκέψεων της Μικρής Αμάλ στην Ελλάδα
Χίος: 9-10 Αυγούστου | Ιωάννινα: 27-28 Αυγούστου | Τρίκαλα: 29 Αυγούστου | Λάρισα: 31 Αυγούστου | Ελευσίνα: 1η Σεπτεμβρίου | Αθήνα: 2-3 Σεπτεμβρίου | Πειραιάς: 4-5 Σεπτεμβρίου.
Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του Ταξιδιού: http://www.walkwithamal.org/events/
@walkwithamal
#TheWalk
#LittleAmal
#ActsOfWelcome
Εκτέλεση Παραγωγής: POLYPLANITY Productions
Διεύθυνση Παραγωγής: Βίκυ Στρατάκη
Tεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χαραλαμπίδης
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Δάφνη Καλαφάτη
Οργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Κωνσταντίνα Γεωργίου
Μεταφραστής: Μενέλαος Κυπαρίσσης
Υπεύθυνη Φιλοξενίας: Λώρα Σπηλιωτάκου
Υπεύθυνοι Επικοινωνίας για την Ελλάδα: MSCOMM, Ελίνα Λαζαρίδου
Χορηγοί Επικοινωνίας: Cosmotetv, Μελωδία 99.2, PEPPER 96.6, Αθήνα 9.84, monopoli, culturenow, debop, infokids
Με την ευγενική υποστήριξη: efood, Candia, Deal Pack, o farmakopoiosmou.gr
Όλο το πρόγραμμα του Ταξιδιού τελεί υπό την Αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Η κούκλα Αμαλ δεν φτιάχτηκε στη Συρία αλλά στην Αγγλία. Το project ξεκίνησε να οργανώνεται πριν πέντε χρόνια (2016) σε συνεργασία με ΜΚΟ και συνεργάτες τους με την προωθητική ιδέα σε αποδοχή των μεταναστευτικών ροών.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, «”Ο περίπατος” είναι μια παραγωγή της “Good Chance Production” των Good Chance, Stephen Daldry, David Lan και Tracey Seaward. Η “μικρή Αμάλ”, δημιουργήθηκε από την Handspring Puppet Company» (σσ “The Walk is a Good Chance Production presented by Good Chance, Stephen Daldry, David Lan and Tracey Seaward. Little Amal was created by Handspring Puppet Company.”)«
»Στην επίσημη καταχώρηση της εταιρείας παραγωγής, δημοσιεύεται και η διακλάδωση συνωστισμού όσων συμμετέχουν στο project που περιοδεύει με τη Βρετανή κούκλα.
Η παραγωγός Tracey Seaward είναι παραγωγός ταινιών. Λογω του μεγέθους του project, ειναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται για εθελοντική προσφορά, ούτε από “δωρεές” καθώς έχει χρηματοδότηση χωρίς να αναφέρονται στην προέλευση των οικονομικών ωστε να το προβάλουν στην Ελλάδα ως “project ευαισθητοποίησης”.«
Για την ελληνική περιοδεία το project την προώθηση έχει η σκηνοθέτις Γιολάντα Μαρκοπούλου, σύμφωνα με το βιογραφικού της, …«τα τελευταία 5 χρόνια, δουλεύει με πρόσφυγες και μετανάστες μέσω του Station Athens, ενός προγράμματος θεάτρου και δραματοθεραπείας που ανέπτυξε σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ. Από το εργαστήριο προέκυψε η ομάδα Station Athens, με την οποία δημιούργησαν την θεατρική παράσταση – ντοκουμέντο «Είμαστε οι Πέρσες» η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών τον περασμένο Ιούνιο, ενώ έχει επίσης επιλεγεί για να παρουσιαστεί στο ISPA στη Νέα Υόρκη (Ιανουάριος 2016)«, μεταξύ άλλων.
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ
»Η Ελληνίδα σκηνοθέτης, σύμφωνα με την επίσημη δημοσίευση, σε συνεργασίες με τη “Στέγη” του Ιδρύματος Ωνάση, πριν πέντε χρόνια- οταν το project βρισκόταν σε προπαρασκευαστικό στάδιο στην Αγγλία- ήταν σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ που ιδρύθηκε το 2008, και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υλοποίηση προγράμματος ».. με τίτλο «Parole Project» (Πρότζεκτ Αποφυλάκιση), είναι το αποτέλεσμα δικτύου που δημιουργήθηκε από πέντε ευρωπαϊκές ΜΚΟ, με στόχο το χτίσιμο γεφυρών ανάμεσα στις τέχνες, τον πολιτισμό, το ποινικό σύστημα και την κοινωνία…«
Σε δήλωσή της η Μελίνα Δασκαλάκη, εντεταλμένη σύμβουλος παρά τω Δημάρχω Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ενώ από τους διοργανωτές είχε ανακοινωθεί η περιοδεία της μαριονέτας στο Θησείο και το Μεταξουργείο, αναφέρει, «Η Αθήνα σήμερα (02/09) υποδέχτηκε την Αμάλ. Ένα κορίτσι από προσφυγική οικογένεια, χαμένο μέσα στην πόλη, που ψάχνει να βρει το δρόμο της μέσα σε όλες τις πόλεις που θα γυρίσει, για να καταλήξει στην Αγγλία, στο Μάντσεστερ, και να βρει τους γονείς της. Παραλαμβάνει μια κόκκινη κλωστή και τη χρησιμοποιεί όπως στα παραμύθια, για να μην χάσει το δρόμο της μέσα στο λαβύρινθο της πόλης».
»Καταληκτά λοιπόν, δε μπορεί σε εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας να επιβάλλεται πρόστιμο στον παππά ενορίας για τη λιτανεία της εικόνας παραμονή της Παναγίας στη μεγάλη θρησκευτική εορτή και η μαριονέτα να περιφέρεται σε Χιο Τρίκαλα Λάρισα Πειραια Ελευσινα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για να μας ευαισθητοποιήσει δήθεν στους αιτούντες άσυλο. Θα πάει και στην Δανία που τους στέλνει να ζητήσουν άσυλο στην Ρουάντα (;) ή μόνον εδώ επιτρέπονται αυτά τα καραγκιοζηλίκια των Βρετανών;» καταλήγει το κείμενο.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛ
ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ
ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ PROJECT
ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΜΚΟ SOLIDARITY NOW
Εκατοντάδες διεθνείς συνεργάτες θα στηρίξουν τη Μικρή Αμάλ στο ταξίδι της – από θέατρα, κοινοτικές ομάδες, καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις μέχρι τοπικές και κρατικές αρχές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
The International Rescue Committee (IRC), Bloomberg Philanthropies, Comic Relief, Emergency, Help Refugees / Choose Love, Humanity Crew, Safe Passage, The Syria Campaign, Karam Foundation, UNHCR (International); İstanbul Kültür Sanat Vakfı (Istanbul Foundation for Culture and Arts), K2 Güncel Sanat Merkezi (K2 Contemporary Art Centre), Kültürhane, Yaren Kooperatifi (Turkey); under the auspices of the City of Athens, Municipal Theatre of Piraeus, El Sistema Greece, Home Project, SolidarityNow, mind the fact, Melissa Network (Greece), UNIMA- Hellas; C.A.S.A. Centro delle Arti della Scena e dell’Audiovisivo, Comune di Napoli, Teatro Pubblico Pugliese, Fondazione Pangea, Teatro di Roma (Italy); La Criée – Théâtre National de Marseille, Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes, Institut du Monde Arabe (IMA), La Villette, Musée national de l’histoire de l’immigration, Refugee Food Festival (France); Kaserne Basel (Switzerland); CRILUX, ASBL La Source (Belgium); Manchester International Festival, Canterbury Cathedral, Counterpoint Arts, Mayor of London, National Theatre, Roundhouse, Royal Opera House, Sadler’s Wells, Shubbak Festival (UK).
ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Good Chance ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ
ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ ΒΛΕΠΕΤΕ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΣ
Το Good Chance θα ήθελε να εκφράσει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους έχουν στηρίξει την εταιρεία από τότε που ξεκινήσαμε στη Cungis Jungle το 2015. Το τρέχον βασικό κόστος και τα έργα υποστηρίζονται από μια σειρά καταπιστευμάτων, ιδρυμάτων, εταιρικών συνεργατών, ατόμων και σχολείων, συμπεριλαμβανομένων :
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ.
Η ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ.
.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ.
ΠΗΓΗ:as-esyigoumenitsas.blogspot.com